Aito Elintapamuutos

Monet puhuvat elämäntapamuutoksesta tai elintapamuutoksesta aloittaessaan (jälleen kerran) jonkin dieetin. Elämäntapamuutos ei ole kuitenkaan koskaan dieetti. Dieetti alkaa ja loppuu, mutta elämäntapamuutoksessa kyse on koko loppuelämästä. Samasta syystä moni pelkää koko ajatusta; enkö enää koskaan saa syödä suklaata? Täytyykö minun loppuelämäni kieltäytyä herkuista? Aito elintapamuutos ei kuitenkaan ole tiukkaan kontrolloitua syömistä ja liikkumista, vaan joustavaa ajattelua ja käyttäytymistä elintapoihin liittyen. Kuten monessa muussakin asiayhteydessä, niin myös elintapa-asioista puhuttaessa, pätee 80-20 sääntö. Kun 80 % valinnoista on terveellisiä ja hyviä, niin 20 % voi olla vähän sinne päin.

Olemme tapojemme orjia ja siksi pysyvä elintapamuutos vie aina aikaa. Muutoksen edellytyksenä on omien ajatusten, tunteiden ja tapojen tiedostaminen, jonka jälkeen niihin on mahdollista puuttua. Jos siis haluat ”rantakuntoon” kahdeksassa viikossa, niin valmennusta kannattaa etsiä muualta. Jos taas haluat terveelliset elintavat, onnistua painonhallinnassa ilman dieettejä ja suhtautua joustavasti syömiseen ja liikkumiseen ja tehdä automaattisesti terveyttäsi edistäviä valintoja arjessa, niin kannattaa jatkaa lukemista.

Elintapamuutoksessa valmentaja on matkalla mukana tukemassa, kannustamassa, auttamassa reittivalinnoissa ja ojentamassa työkaluja. Valmennuksessa keskitytään kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin johon vaikuttaa terveyskäyttäytymisen ohella moni muukin asia, kuten perhe tai työ. Terveyskäyttäytymistä ja elintapoja ei voida irrottaa muusta elämästä ja arjesta ja siksi myös valmennus viedään useimmiten asiakkaan omaan ympäristöön. Liikkumaan voidaan lähteä kotiovelta ja ravintovalmennusta tehdä asiakkaan omassa keittiössä. Tapaamisia voidaan sopia esimerkiksi lasten harrastusten yhteyteen tai työpaikalle. Valmennuskokonaisuus räätälöidäänkin aina asiakkaan omien tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Elintapamuutosvalmennus koostuu kolmesta osa-alueesta; ravinto-ohjauksesta, liikuntaohjauksesta sekä psyykkisestä valmennuksesta. Painotus vaihtelee lähtötilanteen sekä asiakkaalla jo olemassa olevien tietojen ja taitojen mukaan.

Varaa itsellesi ilmainen konsultointitapaaminen, jolloin pääset tutustumaan valmentajaan, kuulemaan lisää valmennuksen menetelmistä ja kertomaan omista ajatuksistasi. Vuorovaikutus ja henkilökemiat ovat tärkeä osa toimivaa valmennussuhdetta, joten konsultointitapaaminen ei sido tai velvoita aloittamaan valmennusta.

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä.

 

shutterstock_639818752