Elämäntapavalmennus

Oletko yrittänyt tehdä muutosta elintapoihisi jo monta kertaa onnistumatta? Kontrolloiko painonhallinta ajatuksiasi?  Etkö ehdi arki- ja työkiireiden keskellä huolehtia omasta hyvinvoinnista- ja terveydestä? Oletko saanut lääkäriltä varoituksia 2 tyypin diabeteksestä tai sydän- ja verisuonitaudeista?

Aito Wellness elämäntapavalmennus on sinulle! Elämäntapavalmennus ei ole ihmedieetti tai kuntokuuri vaan valmennus jossa muutokset viedään pysyvästi ja aidosti osaksi arkea. Muutoksen onnistuminen on harvoin tiedosta kiinni. Kyllähän kaikki tietävät miten pitäisi syödä ja liikkua. Kaikki myös tietävät, että lepo on tärkeää ja nukkuakin pitäisi se kahdeksan tuntia yössä. Koska muutos ei tosiaan ole tiedoista kiinni, niin elämäntapamuutos valmennuksessa psyykkinen valmennus on vahvasti mukana. Psyykkinen valmennus perustuu arvo- ja hyväksyntäpohjaiseen lähestymistapaan jonka menetelmät ja työkalut pohjautuvat hyväksymis- ja omistautumisterapian periaatteisiin ja niitä on kehitetty pitkäjänteisen tutkimusnäytön ja käytännön kokemusten pohjalta.

Aito elämäntapamuutos ei tapahdu hetkessä ja prosessille on annettava aikaa. Valmennus kestää yleensä vähintään puoli vuotta, joskus useita vuosia. Monesti tavoitteetkin muuttuvat valmennuksen aikana.

Elämäntapamuutoksessa pääasia ei ole päämäärä vaan matka! Ajattele mielessäsi vuorikiipeilijöitä. Huipulle pääsy on aina epävarmaa, mutta silti moni tekee pitkään töitä ja valmisteluita, jotta voi lähteä yrittämään. Kun matkaan lähdetään on mukana yleensä opas joka tarvittaessa opastaa parhaat reitit. Sama koskee elämäntapamuutosta valmentajan kanssa. Valmentaja on opas, joka kiipeää vuorelle kanssasi. Mutta koska valmentaja kiipeää omaa reittiään, hän näkee vuoren vähän eri kulmasta ja pystyy auttamaan vaikeiden kielekkeiden yli ja ohjaamaan tilannetta kauempaa. Liian läheltä katsottuna voi joskus olla vaikea löytää oikeita askelmia ja otteita päästäkseen eteenpäin.