Työhyvinvointi

Työhyvinvoinnista puhuttaessa tulee helposti mieleen ergonomia ja tykypäivät, mutta työkykyyn ja työhyvinvointiin vaikuttavia päätöksiä tehdään nimenomaan vapaa-ajalla. Elintavat määrittelevät ison osan ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja ovat siten osa myös työhyvinvointia. Aito Wellness työhyvinvointipalvelut eivät siis rajoitu vain työaikaan vaan kokonaisvaltainen hyvinvointi on myös työhyvinvointipalveluiden tavoitteena.

Työhyvinvointipalveluiden tuottavuutta mitataan monesti vähentyneinä sairaspoissaoloina, mutta samalla unohdetaan miten paljon tehokkuuteen vaikuttaa monet hyvinkin pienet asiat ja vaivat, jotka eivät vielä vaadi poissaoloa. Esimerkiksi unettomuuden hintalappu on 15 miljoonaa euroa vuodessa, liikkumattomuuden 1-2 miljardia euroa vuodessa ja alkoholin käytön 900 miljoonan euroa (lähde: Firstbeat). Elintapoihin voidaan onneksi vaikuttaa, jolloin vaikutukset on suoraan mitattavissa parantuneena työtehokkuutena.

Aito Wellness työhyvinvointipalvelut räätälöidään aina asiakasyrityksen tarpeiden mukaan. Firstbeat työkykykartoitus on loistava keino lähteä liikkeelle ja määritellä nykytilanne. Mittaus vain mittaamisen vuoksi ei kuitenkaan kannata, vaan yhteistyön tuottavuus mitataan vasta käytäntöön asti vietyjen toimenpiteiden kautta. Käytännön toimenpiteitä työhyvinvoinnin edistämiseksi ovat esimerkiksi:

  • Firstbeat työkykykartoitus ja seurantamittaus
  • Luennot ja tietoiskut
  • Workshopit
  • Pienryhmävalmennus
  • Yksilövalmennus
  • Tyky- ja tyhy-päivät

Työhyvinvointiprojektit lähtevät liikkeelle aina ilmaisella työhyvinvointikartoituksella. Kartoituksella selvitetään nykytilanne jonka jälkeen määritellään yhdessä tavoitteet ja suunnitelma tavoitteiden saavuttamiseksi. Projektissa mukana oleva valmentaja auttaa viemään suunnitelman käytäntöön ja koordinoi projektin toteuttamista. Työhyvinvointiprojekti voi olla yksittäinen tapahtuma, mutta useimmiten kyseessä on sarja erilaisia toimenpiteitä joiden kautta päästään haluttuun lopputulokseen.

Vapauta työntekijöiden energia ja luovuus työntekoon! Varaa ilmainen työhyvinvointikartoitus heti tänään. Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä.